dimarts, 1 de novembre del 2011

SMART Notebook

El software SMART Notebook és un paquet de programes que es pot fer servir amb el producte SMART. Aquest producte ens permet realitzar les mateixes operacions que fem servir amb un ordinador normal, però presionant la pantalla amb el dit o els rotuladors específics, sempre i quan sigui una pissarra digital interactiva. També es pot escriure o dibuixar amb tinta digital, gràcies als rotuladors que incorpora la pissara.
SMART Notebook ens ofereix la possibilitat de crear diferents documents i anar-los guardant, per tant, el que es va treballar un dia concret ho podrem recuperar amb molta facilitat. A més a més, en cada document es pot afegir imatges, vídeos, textos, línies, continguts externes, informació extreta d'Internet, entre d'altres coses, com es pot observar ens permet treballar molt millor, més fàcil, més pràctic, obtenint resultats molt positius.
La millor manera d'entendre com funciona és a partir de la pràctica, per això vam poder realitzar proves, fet que ens va fer adonar-nos de totes les possibilitats que se'ns ofereix, però també ens vam trobar amb la dificultat a vegades de realitzar un moviment senzill, atès que es necessita força pràctica per poder utilitzar una pissara digital amb SMART Notebook. 
A continuació teniu l'enllaç per si algú està interessat en baixar-se el software SMART Notebook, atès que disposem de 30 dies de prova, ja que no tenim llicència.
Per acabar, us deixo la imatge de com a quedat una petita prova que vam fer directament sobre la pissara digital sobre la temporització del treball disciplinar, és molt simple, però cap membre del grup havia treballat mai ni amb pissarres digitals, ni amb SMART Notebook, però com he comentat abans, a tots ens va semblar molt interessant, però com ja he dit cal dedicar-li hores per aconseguir fer-la servir bé i poder-li treure el màxim de profit. Per això, seguirem practicant i espero aconseguir un bon domini del programa.

Les pissarres digitals

Avui hem estat tractant un tema que ens tenia a tots força encuriosits, concretament em refereixo a les pissarres digitals, atès que tots n'hem sentit parlar i en alguns casos hem pogut veure-les fer servir, però, ningú ens havia parlat del seu funcionament i de les avantatges que ens ofereix.

La pissarra digital consisteix en un ordinador i un videoprojector i la superfície on projectar la imatge. Aquest sistema ens ofereix interactuar i potenciar els continguts. A continuació podem veure un vídeo del edu3.cat que ens parla d'aquest tema i ens ajuda a entendre millor el concepte, a més a més, podem observar com la fan servir.

 
Crec que una de les idees claus quan parlem de les pissarres digitals és el que ens comenta un nen del vídeo, sobre la diferència de les pissarres de sempre a les digitals, atès que abans el mestre explicava i els alumnes no tenien més remei que creure els que se'ls deia; ara, en canvi, es pot comprovar si el que diu el mestre és veritat, és a dir, els alumnes són els protagonistes i aprenen a través de la pràctica i la observació directa, per tant, serà molt més fàcil crear relacions entre els continguts. A més a més, treballar amb tecnologia fa que els nens estiguin molt més motivats i se'ls faci més amè.

Per els mestres també crec que resulta molt positiu, ja que com es pot observar en el vídeo se'ns ofereix un gran ventall de posibilitats i facilitats per poder treballar molt millor els diferents continguts. Amb les pissarres digitals tant els alumnes com els mestres van creant el camí, i com a mestres, aquesta sensació d'acompanyament és molt gratificant.