dijous, 5 de novembre del 2009

Actualitat Educativa II

Seguim amb les actualitats educatives a seminari, aquesta setmana els ha tocat al grup format per: Josep, Jordi i Aina.
L'Aina ens va fer un repàs molt interessant sobre l'actualitat educativa dels últims dies i ens va mencionar la notícia que van destacar: ¿Quién lava los platos en casa?
L'explicació la va dur a terme en Jordi el qual ens possa en situació i ens va dir les idees principals. La notícia tracta sobre l'assignatura d'Educació per a la ciutadania, la qual toca temes interessants com els costums d'altres països, el civisme, les diferents estructures familiars, els drets dels infants i comentaris de notícies.
La notícia es centra en el CEIP Poble Nou, en una classe de sisè de primària, on parlen sobre el repartiment de les tasques domèstiques. La professora els fa veure que la mare no és la única que ha de fer les tasques, sinó que tots han de col·laborar a casa.
Un cop comentat, vam llegir la notícia i vam començar la discusió de diferents qüestions que va propossar en Josep:
  • Creieu que és útil aquesta assignatura?
  • S'hauria de fer a sisè de primària o abans?
  • Creieu que l'educació que heu rebut a l'escola sobre aquest tema us ha servit?
  • Sobreprotegim massa als nostres infants?
Tots teniem idees molts semblants sobre el tema, ja que és una assignatura interessant que es podria fer abans de sisè. Tots estem d'acord en el fet que a l'escola s'educa, però a casa també, i són temes que es podrien tractar a casa. Tot i així, si a casa no es tracten és una assignatura perfecte per impartir a l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada