dilluns, 19 de setembre del 2011

Entorns Personals d'Aprenentatge

Per conèixer què són els PLEs, des de classe se'ns va facilitar un article molt interessant, d'en Jordi Adell i la Linda Castañeda, titulat "Los Entornos Personales de Aprendizaje (PLEs): una nueva manera de entender el aprendizaje". En ell els propis autors ens defineixen els PLEs com "el conjunto de herramientas, fuentes de información, conexiones y actividades que cada persona utiliza de forma asidua para aprender", és a dir, seria el conjunt de sistemes que la persona utilitza per gestionar el seu aprenentatge, creant un petit sistema que pot derivar en altres subsistemes.

Hem de tenir present com diuen els autors del document que "un PLE se configuraría alrededor de las herramientas y servicios que nos permiten el acceso y la relación con la información (acceso y actividad) y con otras personas", en el nostre cas vam fer un llistat d'eines 2.0 de la Web que ens podríen ser útils.

Personalment crec que els PLE són molt útils per la formació de qualsevol persona. En el nostre cas hem de tenir present que la perspectiva d'interralacionar tot a través d'Internet és el present i futur de l'aprenentatge. Per tant, nosaltres, com a futurs mestres, no podem deixar passar aquest aspecte de llarg, hem d'entendre que els PLE són un subjecte que ens ajuda en el nostre aprenentatge personal, sobretot perquè ens permet personalitzar-lo al nostre gust, donant més importància allò que nosaltres creíem més útil per al nostre aprenentatge, per això, hi haurà eines que algú li semblaran més interessants que no pas d'altres.

A continuació us adjunto el meu PLE que espero anar ampliant al llarg del curs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada