diumenge, 25 de setembre del 2011

Twitter

Aquesta entrada fa referència a la xarxa social, Twitter. El motiu és la importància i la utilitat que se li dóna des de l'assignatura UDTIC i també pel fet que fins fa ben poc era un món desconegut per mi.

El que trobo molt interessant és el fet de poder seguir a persones sense la necessitat que elles et segueixin a tú. Per tant, podem ser seguidors dels nostres amics, familiars, futbolistes, cantants, etc. Entre els que tenen més seguidors trobem a @3gerardpique @cesc4official @Carles5puyol tots tres futbolistes del FC Barcelona.

Què és l'@ davant dels noms?


Doncs simplement s'utilitza per mencionar a una persona i que ella en sigui conscient. Per tant, quan escribim un tweet (missatge de 140 caràcters com a màxim) i fem referència a algú haurem de posar l'@ davant del nom.

Una altra peculiaritat interessant de Twitter són els hashtag. S'utilitzen per fer referència a un grup i per tant, poder classificar els tweets i enllaços que la gent va pujant. Per exemple, des de l'assignatura UDTIC utilitzem el següent #UDTIC. D'aquesta manera totes les intervencions que fem sobre l'assignatura quedaran recullides.

A nivell personal trobo que és una eina molt interessant, la qual ja he introduit en el meu PLE, atès que ens pot servir molt per contactar amb persones de gran interès i poder compartir molta informació d'una manera molt peculiar, interessant i entretinguda. Per tant, totes aquelles persones que no tenen Twitter els animaria a que se'n fessin un o com a mínim provesin a veure que els sembla, segurament els agradi i s'uneixin aquest nou món.

2 comentaris:

  1. L'indicador per a temes del Twitter s'escriu: hashtag (http://es.wikipedia.org/wiki/Hashtag)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! ara mateix ho canvio.

    ResponElimina