dimarts, 1 de novembre del 2011

Les pissarres digitals

Avui hem estat tractant un tema que ens tenia a tots força encuriosits, concretament em refereixo a les pissarres digitals, atès que tots n'hem sentit parlar i en alguns casos hem pogut veure-les fer servir, però, ningú ens havia parlat del seu funcionament i de les avantatges que ens ofereix.

La pissarra digital consisteix en un ordinador i un videoprojector i la superfície on projectar la imatge. Aquest sistema ens ofereix interactuar i potenciar els continguts. A continuació podem veure un vídeo del edu3.cat que ens parla d'aquest tema i ens ajuda a entendre millor el concepte, a més a més, podem observar com la fan servir.

 
Crec que una de les idees claus quan parlem de les pissarres digitals és el que ens comenta un nen del vídeo, sobre la diferència de les pissarres de sempre a les digitals, atès que abans el mestre explicava i els alumnes no tenien més remei que creure els que se'ls deia; ara, en canvi, es pot comprovar si el que diu el mestre és veritat, és a dir, els alumnes són els protagonistes i aprenen a través de la pràctica i la observació directa, per tant, serà molt més fàcil crear relacions entre els continguts. A més a més, treballar amb tecnologia fa que els nens estiguin molt més motivats i se'ls faci més amè.

Per els mestres també crec que resulta molt positiu, ja que com es pot observar en el vídeo se'ns ofereix un gran ventall de posibilitats i facilitats per poder treballar molt millor els diferents continguts. Amb les pissarres digitals tant els alumnes com els mestres van creant el camí, i com a mestres, aquesta sensació d'acompanyament és molt gratificant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada